Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Αλβανία για την πρόοδο στη δικαστική μεταρρύθμιση

Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Αλβανία για την πρόοδο στη δικαστική μεταρρύθμιση

Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα δήλωσε χθες ότι «η πρόοδος που σημείωσε η Αλβανία κατά τα πέντε χρόνια της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπολογίζεται μόνο από την αρχή της μέχρι την σημερινή κατάσταση, αλλά και από τγν απόσταση που έχει διανύσει, όλο αυτό το διάστημα».

Στα τέλη του 2021, η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα, ρίχνοντας μια ματιά στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία, δηλώνει ότι «το νομοθετικό πακέτο, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών συνταγματικών αλλαγών, αποτέλεσε την αφετηρία για τη μέτρηση αυτής της προόδου».

«Ως συνολική μεταρρύθμιση, η Αλβανία επέλεξε να αναλάβει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να επαναξιολογήσει την ακεραιότητα και τον επαγγελματισμό των μελών του συστήματος δικαιοσύνης και να προωθήσει μια νέα κουλτούρα αλλάζοντας τη δομή των θεσμών δικαιοσύνης μέσω αποπολιτικοποίησης και αποκέντρωσης», ανέφερε η πρέσβης των ΗΠΑ σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι εκπρόσωποι της πρεσβείας συναντήθηκαν πρόσφατα με μερικά από τα πολλά άτομα που εργάζονται ακούραστα, καθημερινά, για να εφαρμόσουν αυτές τις αλλαγές και να κάνουν τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης να πετύχει.

«Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης δεν είναι εύκολη, γρήγορη ή τέλεια, και η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ευγνώμων σε όσους έφεραν την Αλβανία εδώ», ανέφερε η Πρέσβης των ΗΠΑ Yuri Kim.

Η διαφθορά στην Αλβανία όχι απλά υπάρχει σε κάθε θεσμό της χώρας, αλλά είναι γεγονός. Ωστόσο οι ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ των ριζικών αλλαγών στην όλη κατάσταση που έχει οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο και τους πολίτες στην μαζική μετανάστευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου