Αλβανία: Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του COVID-19

Αλβανία: Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας της Αλβανίας προχώρησε σε νέα ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του εμβολιασμού στη χώρα, ανακοινώνοντας πως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί συνολικά 2.050.342 δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19.

Επίσης ενημέρωσε ότι συνεχίζεται ο μαζικός εμβολιασμός στα κατά τόπους κέντρα εμβολιασμού, στα κέντρα υγείας στις πολυκλινικές, καθώς και μέσω των κινητών μονάδων της κοινότητας στο πλαίσιο της εθνικής δράσης «Πόρτα σε πόρτα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, μέχρι στιγμής στην Αλβανία έχουν χορηγηθεί 1.059.927 πρώτες δόσεις 942.903 δεύτερες δόσεις και 47.512 τρίτες δόσεις.

Επιπλέον ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 είναι ανοιχτός για όλα τα άτομα ηλικίας +16 ετών καθώς και σε παιδιά +12 ετών με προβλήματα ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι ο ξεκίνησε εμβολιασμός με την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου για το υγειονομικό προσωπικό, για τους πολίτες +60 ετών με χρόνια νοσήματα και τα για άτομα +18 ετών με ανοσοκαταστολή.

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα στην Αλβανία, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί, η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επίσης και η είσοδος στην αλβανική επικράτεια μόνο με την προσκόμιση Ψηφιακού Πιστοποιητικού κατά του COVID-19, αρνητικού rapid test (έως 72 ωρών) ή PCR.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου