Η αλβανική κυβέρνηση διέθεσε 276 εκατ. ευρώ στην εξαγορά των ψηφοφόρων

Η αλβανική κυβέρνηση διέθεσε 276 εκατ. ευρώ στην εξαγορά των ψηφοφόρων

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Jorida Tabaku προχώρησε σε μια δημόσια καταγγελία που αφορά μία απόδειξη για εξαγορά των ψηφοφόρων κατά τις εκλογές της 25ης Απριλίου στη χώρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι 276 εκατομμύρια ευρώ είναι το κρυφό πόσο που η αλβανική κυβέρνηση δαπάνησε για την προεκλογική της εκστρατεία, με σκοπό να εξαγοραστούν οι εκλογές με χρήματα του προϋπολογισμού.

Μέσω ανάρτησής της στο «Facebook», η βουλευτής της αλβανικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι αυτό το χρηματικό ποσό εξασφαλίστηκε από την αλβανική κυβέρνηση, μέσω μη ερευνημένων συμβάσεων που σχετίζονται με την ανοικοδόμηση στη χώρα.

Η πλήρης ανάρτηση:

«276 εκατ. ευρώ επιπλέον κρυφό χρέος για Αλβανούς!

Ξεκάθαρη απόδειξη καταχρήσεων και κλοπής του προϋπολογισμού για εκλογικά συμφέροντα. Υπάρχουν 78 δισεκατομμύρια λεκ που έχουν δημοπρατηθεί όταν στον προϋπολογισμό για το 2021 καθορίστηκαν 66 δισεκατομμύρια λεκ.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν 276 εκατ. ευρώ κρυφό χρέος και καταχρήσεις με την προεκλογική εκστρατεία για να εξαγοραστούν οι εκλογές με χρήματα του προϋπολογισμού.

Η αύξηση του κόστους κατά 276 εκατ. ευρώ μεταφράζεται σε μη ερευνημένες και εγκεκριμένες στο παρελθόν συμβάσεις ανοικοδόμησης, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση όπου υπήρχε ενδιαφέρον να αποφασίσει να ξαναχτίσει σπίτι με αλβανικά χρήματα για το συμφέρον των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί το χρέος των πολιτών να πληρώσουν, ενώ η κυβέρνηση έχει πληρώσει με τα χρήματά της για να αγοράσει ψήφους για εκλογικά συμφέροντα.

Συμβάσεις που δωρίζονται κατά παράβαση κάθε νόμου και αποδεικτικά στοιχεία για το τι είναι εκλογικό έγκλημα με μοιραίες συνέπειες για τη δημοκρατία και τον προϋπολογισμό μας. Διπλό έγκλημα που αξίζει τιμωρία!»

Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Αλβανία μέσω της οικοδόμησης, αποτελεί κύριο παράγοντα στην ενίσχυση της διαφθοράς στη χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου