Yuri Kim: «Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον Μπερίσα εάν αναλάβει το ΔΚ»

Yuri Kim: «Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον Μπερίσα εάν αναλάβει το ΔΚ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην συνεργαστούν με τον Σαλί Μπερίσα εάν αναλάβει την προεδρία του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας λόγω την κήρυξής του ως "persona non grata" από τις ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim σε συνέντευξη που έδωσε στο Top Channel της Αλβανίας, η οποία μεταδόθηκε λίγο πριν ο Μπερίσα προχωρήσει στην πρωτοβουλία του να ανατρέψει τον Μπάσα και να εκλεγεί αρχηγός του ΔΚ για τρίτη φορά.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανή σχέση της αμερικανικής κυβέρνησης με το ΔΚ εάν ο Μπερίσα αναλάβει την προεδρία του, η Kim δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα, αλλά έδωσε μια γενική απάντηση, δηλώνοντας:

«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν που έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητος από τον Υπουργό Εξωτερικών. Αυτή είναι μια παγκόσμια πολιτική και δεν έχει να κάνει με άτομα, αλλά ως γενικό θέμα πολιτικής, δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο εγώ ή οποιοσδήποτε από τους διαδόχους μου θα προσποιούμαστε ότι όλα είναι εντάξει και ότι απλώς πάμε και πίνουμε καφέ με κάποιον που κηρυχθεί ανεπιθύμητος από τον Υπουργό Εξωτερικών για σημαντική διαφθορά. Δεν πρόκειται να συμβεί.»

Επίσης η πρέσβης πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον Λουλζίμ Μπάσα ως τον δεόντως εκλεγμένο επικεφαλής του κόμματος και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Στη συνέντευξή της, η Κιμ τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης στην Αλβανία, επαίνεσε το έργο των νέων θεσμών δικαιοσύνης και υποσχέθηκε μεγαλύτερη δέσμευση στην Αλβανία από την αμερικανική διοίκηση και τις επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου