Ράμα: Δορυφόροι και drones θα παρακολουθούν την Αλβανία

Ράμα: Δορυφόροι και drones θα παρακολουθούν την Αλβανία

Δορυφόροι και drones θα παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Αλβανία, καθώς και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εγκλήματος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σε μια ενθουσιώδη παρουσίαση στην Κρατική Αστυνομία, όπου παρουσίασε επίσης τη διάθεση του προϋπολογισμού για το 2022, ο Ράμα είπε ότι «είναι καιρός να σταματήσει η ανομία».

Συνέχισε ότι, «οι δορυφόροι θα καταστήσουν αδύνατη, όχι μόνο την έρευνα ολόκληρων οικοπέδων (κάνναβης) αλλά την έρευνα πέραν των 70 εκατοστών. Κάθε μέρα, σε πραγματικό χρόνο, η αστυνομία θα έχει μπροστά στα μάτια της τι συμβαίνει σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας».

Σύμφωνα με τον Ράμα, drones θα είναι διαθέσιμα στην αστυνομία για να εντοπίσει δέματα που μεταφέρονται με ναρκωτικά και να ταυτοποιήσει τους εμπλεκόμενους. Είπε ότι οι τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση παράνομων κατασκευών και την προσαγωγή των υπευθύνων ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την εκτόξευση δύο δορυφόρων, του Shqiperia 1 και του Shqiperia 2 έως τον Ιούνιο του 2022, με στόχο να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας ναρκωτικών και στα σύνορα.

Επί του παρόντος, η αλβανική επικράτεια παρακολουθείται επίγεια για καλλιέργεια ναρκωτικών από την ιταλική Guardia di Finanza και τα σύνορά της φυλάσσονται από τους συνοριοφύλακες της ΕΕ, Frontex.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίσουν τα drones και οι δορυφόροι ή πώς θα χρηματοδοτηθούν.

Η Αλβανία είναι εδώ και καιρό χώρα πηγής και διέλευσης ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης. Ενώ η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αυτό οφείλεται κυρίως στους Αλβανούς εγκληματίες που εξάγουν τις επιχειρήσεις τους στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου