Η Αλβανία ξεκίνησε την προετοιμασία για το «Defender Europe 23»

usa-

Συντονιστική διάσκεψη έλαβε χώρα σήμερα στην αλβανική πρωτεύουσα και υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με σκοπό να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επόμενη νατοϊκή στρατιωτική άσκηση "Defender 23" η οποία θα διενεργηθεί πάλι στην Αλβανία.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν ο Αλβανός υπουργός Άμυνας, Νίκο Πελέσι, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Yuri Kim, και ανώτατοι στρατιωτικοί εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αλβανός υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της εν λόγω άσκησης, λέγοντας πως αποτελεί εγγυητή της ειρήνης και της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Από πλευράς της η Αμερικανίδα Πρέσβης εξήρε την ετοιμότητα της Αλβανίας και αναφέρθηκε στις σχέσεις πραγματικού συμμάχου που διατηρεί με τις ΗΠΑ.

Όπως το "Defender 21", έτσι και το "Defender 23" θα αποτελέσει κοινή επίδειξη των στρατηγικών δεξιοτήτων όλων των χωρών του ΝΑΤΟ.

Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ έχουν εισχωρήσει έντονα και δυναμικά και στην στρατιωτική άμυνα της Αλβανίας, με στρατιωτικές συναντήσεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να γίνονται τακτικά στην χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου