Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η υπόθεση Becchetti

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η υπόθεση Becchetti

Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Gazment Bardhi και η αντιπρόεδρος Grida Duma κατέθεσαν σήμερα στο Συνταγματικό Δικαστήριο την απόφαση του Αλβανικού Κοινοβουλίου που απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση του Ιταλού επιχειρηματία Francesco Becchetti .

Σε δήλωσή της στα αλβανικά ΜΜΕ η Γκρίντα Ντούμα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι φοβάται να διερευνήσει αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι το θέμα θα πάει μέχρι τέλους και θα παλέψει ότι το χρέος των 120 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην Αλβανία για αυτό το θέμα, θα πληρωθεί από τον ίδιο και όχι οι πολίτες.

«Έχουμε καταθέσει το αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το άνοιγμα της υπόθεσης «Μπετσέτι». Αναμφίβολα η πρώτη νίκη είναι το γεγονός ότι φανέρωσαν δημόσια πως δεν μπορούν να εγκρίνουν εξεταστική επιτροπή γιατί είναι ξεκάθαρο ότι είναι χαμένο θέμα. Είναι ξεκάθαρο γιατί, γιατί σε δύο δεκαετίες είναι φυσιολογικό πως δεν χρειάζεται την έγκριση καμίας πολιτικής δύναμης.

Οι ανακριτικές επιτροπές που συγκαλούνται με το ¼ των υπογραφών των βουλευτών, πράγμα που αρκεί για να συσταθεί η ανακριτική επιτροπή.

Αναμφίβολα, το ΔΚ δεν είναι ικανοποιημένο και δεν μπορεί απλώς να σταματήσει σε μια δημόσια νίκη και σαφώς ο Ράμα φοβάται να ερευνήσει επειδή γνωρίζει ότι είναι αποτυχημένος, αιτία και υπεύθυνος για 120 εκατομμύρια ευρώ, ο λόγος για τον οποίο υπάρχει η ανακριτική επιτροπή αν και καθυστερεί αλλά δεν εμποδίζεται εντελώς», είπε η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το θέμα με τον Ιταλό επιχειρηματία αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα στην Αλβανία και αφορά την άμεση κόντρα του Ράμα με τον Francesco Becchetti, πρώην ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού στη χώρα.

Όσο για την αποπληρωμή του προστίμου που όρισε στην Αλβανία το Διαιτητικό Δικαστήριο, αυτή τη στιγμή παρέχεται στον Ιταλό επιχειρηματία από τα έσοδα του αλβανικού εναέριου χώρου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου