Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του Covid-19 και στην Αλβανία - Τι μέτρα ισχύουν στη χώρα

Ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών κατά του Covid-19 και στην Αλβανία - Τι μέτρα ισχύουν στη χώρα

Η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών με προβλήματα υγείας και ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, θα προχωρήσουν σε αναμνηστική λήψη (τρίτης δόσης) του εμβολίου κατά του COVID-19 και τα

Η επιτροπή είπε ότι οι προσπάθειες εμβολιασμού θα συνεχιστούν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα στους φοιτητές.

Επίσης πρόσθεσε ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών, αλλά και οι νέοι που πληρούν τα σχετικά κριτήρια θα μπορούν να κάνουν το αναμνηστικό εμβόλιο από την 1η Νοεμβρίου, ενώ τα παιδιά θα χρειαστούν την άδεια των γονέων και τη σύσταση παιδίατρου.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια εμβόλια έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στην Αλβανία και περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν χορηγηθεί, εκ των οποίων οι 900.000 αφορούν πρώτες δόσεις. Η κάλυψη της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών αυξάνεται, αν και παραμένει χαμηλότερη από άλλες.

Παρά την ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων, η επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει τα μέχρι στιγμής ισχύοντα μέτρα για τον COVID-19. Αυτά περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 11 μ.μ. και 6 π.μ., μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και ορισμένους περιορισμούς στο μέγεθος των συγκεντρώσεων.

Τέλος, όσοι εισέρχονται στη χώρα θα χρειαστούν πιστοποιητικό εμβολίου, rapid test ή αρνητικό PCR.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου