Λιγότερο από πέντε λεπτά διήρκεσε η κλοπή των φακέλων των Δρυμάδων στο Κτηματολόγιο Αυλώνας

Λιγότερο από πέντε λεπτά διήρκεσε η κλοπή των φακέλων των Δρυμάδων στο Κτηματολόγιο Αυλώνας

Η κλοπή των φακέλων με τους τίτλους ιδιοκτησίας στα γραφεία του Κτηματολογίου της Αυλώνας, ήταν καλά προετοιμασμένη και επίσης ο κλέφτης φαίνεται να ήξερε πολύ καλά πού βρίσκονταν.

Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι ο ληστής ήταν άτομο που γνώριζε πολύ καλά τα κατατόπια και με τη βοήθεια ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο, γνώριζε την ακριβή θέση των φακέλων, καθώς και τη θέση των καμερών ασφαλείας.

Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποίησε άλλη γωνία για να τις αποφύγει, ενώ η όλη διαδικασία της κλοπής δεν κράτησε περισσότερο από 5 λεπτά. Η έρευνα θα επεκταθεί πλέον στους υπαλλήλους της διοίκησης του ιδρύματος, για να διαπιστωθεί αν βοήθησαν τον δράστη.

Συγκεκριμένα οι φάκελοι που είχαν κλαπεί είχαν μέσα τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικοπέδων στους Δρυμάδες της Χιμάρας και δεν αποτελούσαν μέρος του αρχείου του Κτηματολογίου της Αυλώνας, λόγω των γνωστών προβλημάτων ιδιοκτησίας στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό, το Κτηματολόγιο δεν ανέλαβε την εγγραφή τους και τώρα με την απώλεια των πρωτότυπων εγγράφων κινδυνεύει η αποξένωση αυτών των ακινήτων.

Η ιδιοκτησία των ακτών είναι μια συνεχής πηγή σύγκρουσης στην περιφέρεια Αυλώνας, λόγω αυτών των συγκρούσεων για τα ακίνητα κυρίως στη γνωστή Ριβιέρα, όπου στο μεταξύ χτίζονται πολυτελή θέρετρα με τις ευλογίες Ράμα.

Και μόνο το γεγονός ότι η Κρατική Υπηρεσία Κτηματολογίου στην Αυλώνα μέσα σε διάστημα διετίας άλλαξε 10 διαχειριστές, αυτό από μόνο του είναι περίεργο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου