Ο Βρετανός Πρέσβης στα Τίρανα διαψεύδει το δημοσίευμα για την δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στην Αλβανία

Ο Βρετανός Πρέσβης στα Τίρανα διαψεύδει το δημοσίευμα για την δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στην Αλβανία

Ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στα Τίρανα, Alastair King-Smith σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό διέψευσε την είδηση που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα "The Sun" ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Αλβανία διαπραγματεύονται για την ίδρυση προσφυγικού καταυλισμού στην Αλβανία.

Ο Alastair King-Smith είπε ότι τα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λάθος και η είδηση που μεταδόθηκε είναι ψευδής.

«Πιστεύω ότι γνωρίζετε ότι είμαι ισχυρός υποστηρικτής της ελευθερίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αλλά μερικές φορές τα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν παρουσιάζουν τα ακριβή γεγονότα. Και εδώ, φυσικά, υπάρχουν θέματα που έρχονται στο φως μερικές φορές με όχι μεγάλη ακρίβεια. Έχουμε μια ευρεία σχέση με την Αλβανία όπου συζητάμε μια σειρά από ζητήματα, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία να υπάρχει ένα κέντρο για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου στην Αλβανία», δήλωσε ο Βρετανός Πρέσβης.

Το θέμα των προσφύγων στην Αλβανία απασχολεί ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι πιστεύουν πως η αλβανική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε τέτοια ζητήματα και αφήνει στην άκρη θέματα ζωτικής σημασίας του λαού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου