«Δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι της ΕΕ», δήλωσε η Αλβανίδα ΥΠΕΞ

«Δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι της ΕΕ», δήλωσε η Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ανάπτυξη στις χώρες της περιοχής», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην 7η έκδοση του Φόρουμ Συνδεσιμότητας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Ευρώπη.

Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ μίλησε επίσης για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπου είπε ότι η Αλβανία έχει την υποστήριξη χωρών που κάποτε ήταν σκεπτικιστές για τα επιτεύγματα της χώρας. Επίσης η υπουργός είπε ότι το ευρωπαϊκό όνειρο παραμένει ένας από τους κύριους στόχους των Βαλκανίων, αλλά σύμφωνα με την ίδια, οι χώρες της περιοχής έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν όμηροί της.

«Η Αλβανία και τα Δυτικά Βαλκάνια στο σύνολό τους θέλουν να γίνουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Αλβανία, στην πραγματικότητα, η υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι σε επίπεδα που σήμερα είναι αδιανόητα για οποιοδήποτε κράτος μέλος. Και φυσικά εργαζόμαστε σκληρά για να περιορίσουμε το χάσμα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού, κράτους δικαίου που μας χωρίζει από την ΕΕ.

Έχει γίνει πολλή δουλειά και μεγάλη πρόοδος, τα οποία αναγνωρίζονται σήμερα ακόμη και από εκείνους που κάποτε ήταν οι πιο δύσπιστοι απέναντι στα επιτεύγματα της Αλβανία και Δυτικών Βαλκανίων. Αυτό που έχει αλλάξει δεν είναι η επιθυμία και η δέσμευσή μας για το ευρωπαϊκό όνειρο, η ΕΕ πρέπει να αλλάξει», είπε η Τζάτσκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου