Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλβανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλβανία λόγω της ενεργειακής κρίσης

Η Αλβανία εισήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της ενέργειας, οι συνέπειες της οποίας θα είναι παρόμοιες με αυτές της έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η αλβανική κυβέρνηση πέρυσι λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Από σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αναμενόμενων ελλείψεων ρεύματος. Όπως ορίζεται από το νόμο, μια ενεργειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δώσει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες και την επιβολή κανόνων έκτακτης ανάγκης. Επίσης οι τις προηγούμενες προειδοποιήσεις του Ράμα ανέφεραν πως ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για την Αλβανία.

Αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου, η αλβανική κυβέρνηση θα ανακοίνωση νέα μέτρα τα οποία όπως είπε, θα αφορούν την στήριξη των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων.

Όσον αφορά τις περιοχές όπου διαβιοί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, φυσικά και βρίσκονται εδώ και 30 χρόνια σε συνεχόμενη ενεργειακή κρίση. Πότε με προφάση τις βλάβες, πότε με πρόφαση την υπερφόρτωση του δικτύου, οι διακοπές ρεύματος είναι πολύωρες και ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες αρκετές περιοχές έχουν ήδη αρχίσει να βιώνουν και την επίσημα ανακοινωμένη ενεργειακή κρίση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου