Το State Department ετοιμάζεται να κηρύξει «ανεπιθύμητους» δύο βουλευτές της αλβανικής κυβέρνησης

Το State Department ετοιμάζεται να κηρύξει «ανεπιθύμητους» δύο βουλευτές της αλβανικής κυβέρνησης

Δύο βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου, και οι δύο από το Κόμμα της Αριστεράς σύντομα θα κηρυχθούν "persona non grata" από το State Department.

Εμπιστευτικές πηγές στον αλβανικό τύπο, αποκάλυψαν την ταυτότητα των δύο βουλευτών, ωστόσο για λόγους ασφαλείας, τα ΜΜΕ της Αλβανίας δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Η εν λόγω απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Gabriel Escobar, ο οποίος στις 25 Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή του στην «Φωνή της Αμερικής» , τόνισε ότι σύντομα θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν τέτοιες ανακοινώσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε υψηλό επίπεδο.

Ο τελευταίος που υπέστη πλήγμα από το «αμερικανικό δίκτυο» ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικός ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, ο οποίος στις 19 Μαΐου του 2021 κηρύχθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ως "persona non grata"

Μετά από διετή σιωπή, η υπόθεση «Μπερίσα» ήταν αυτή που ταρακούνησε τα θεμέλια της αλβανικής πολιτικής σκηνής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου