Ο Ράμα ανακοίνωσε αύξηση στην τιμή του ρεύματος και νέες διακοπές

Ο Ράμα ανακοίνωσε αύξηση στην τιμή του ρεύματος και νέες διακοπές

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω αύξηση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια, λόγω της κρίσης που χαρακτήρισε «εξαιρετική» στον τομέα της ενέργειας και η οποία έχει επηρεάσει την παγκόσμια αγορά.

«Το φαινόμενο της ιλιγγιώδους αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου και του άνθρακα σε όλες τις διεθνείς αγορές, καθώς και η ισχυρή αγορά τιμών πετρελαίου, προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος», δήλωσε ο Ράμα.

Περιγράφοντας την κατάσταση, είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μία ακόμη δοκιμασία, μετά τις ελπίδες να ξεπεραστεί η πανδημία λόγω του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και της οικονομικής ανάκαμψης.

Μιλώντας για το πώς η κρίση πλήττει ακόμη και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η ΕΕ, είπε ότι αυτές οι χώρες έχουν προειδοποιήσει ακόμη και για διακοπές ρεύματος.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον συγκινητικό τόνο και τη μακρά λογοτεχνική ρητορική του Ράμα, φαίνεται να αποτελούν προειδοποίηση για την πολιτική που αναμένεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Αλβανία.

Ο Ράμα ανέφερε μόνο τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και τις αυξήσεις, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη, σε μια χώρα που ταλανίζεται από την μιζέρια και την φτώχεια.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία δεν έχει εφαρμοστεί κανένα μέτρο που θα μπορούσε πραγματικά να στηρίξει την πλειονότητα των πολιτών που είναι αδύναμοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που ζούνε με συντάξεις πείνας, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων Ελλήνων της μειονότητας. Όσο για τις διακοπές ρεύματος, συνεχίζουν να αποτελούν ένα συχνό και καθημερινό φαινόμενο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου