Σταθερή άνοδος κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του COVID-19 στην Αλβανία

Σταθερή άνοδος κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του COVID-19 στην Αλβανία

11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό τα τελευταία 24ωρα, ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας.

Πρόκειται για την υψηλότερη ημερήσια θνησιμότητα που καταγράφηκε στην Αλβανία από τον περασμένο Μάρτιο και μία από τις υψηλότερες από την αρχή της πανδημίας.

Τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όσο και των θανάτων αυξήθηκαν αισθητά τις τελευταίες 4-6 εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου υγείας, τα νέα κρούσματα που κατέγραψε η Αλβανία το προηγούμενο 24ωρο ήταν 539, ως γνωστόν όμως τα τεστ που διενεργούνται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι λίγα. Τα αποτελέσματα εντός της εβδομάδος αναμένονται αρκετά αυξημένα.

Επίσης η αλβανική κυβέρνηση επανέλαβε την έκκλησή της για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 18 ετών. Μέχρι σήμερα, περίπου 755 χιλιάδες άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, από τα 2,3 εκατομμύρια άνω των 18 που ζουν στη χώρα.

Τέλος, τα ποσοστά των εμβολιασμών έχουν πέσει πράγμα που συντελεί στην αύξηση των σοβαρών περιστατικών του COVID-19.

Διαβάστε περισσότερα για την εξάπλωση του Covid-19.

[COVID19 country="AL" confirmed_label="Κρούσματα" recovered_label="Ανάρρωσαν" active_label="Ενεργά" deaths_label="Νεκροί" show_additional="true" hide_tests_per_million="false" hide_cases_per_million="false" theme="light_theme"]

[COVID19_MCHART country="GR,AL" days_data="17" theme="dark" title="Συγκριτικός πίνακας Ελλάδα - Αλβανία"]

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου