Ο Μπάσα προτίμησε τις ΗΠΑ από ότι Μπερίσα

17/09/21, 21:00
Κατηγορία: Αλβανικός τύπος / Συντάκτης: Reporter

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπασά, σε σημερινή του δήλωση προς τους δημοσιογράφους, επανέλαβε την θέση του σχετικά με την διαγραφή του Μπερίσα από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Επίσης τόνισε την σημασία της καλής σχέσης με τις ΗΠΑ και επίσης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Θέλω να είμαι σαφής, η συμμαχία και η εταιρική σχέση του Δημοκρατικού Κόμματος με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πρέπει και θα παραμείνουν απαραβίαστες προς το συμφέρον των Αλβανών δημοκρατών, προς το συμφέρον του μέλλοντος της Αλβανίας και των Αλβανών», δήλωσε ο Μπασά.

Όσον αφορά την ψηφοφορία για το κυβερνητικό πρόγραμμα, ο Μπασά το χαρακτήρισε «εθνική καταστροφή» του καθεστώτος Ράμα.

Η απόφαση του Μπασά, η οποία δεν είναι δημοφιλής μεταξύ των μελών του ΔΚ , να αποπέμψει τον Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδα ήρθε μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από πλευράς του ο Μπερίσα δεν χαιρέτισε την κίνηση και ξεκίνησε μια εκστρατεία με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών για την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που έχει ως στόχο την πρόταση δυσπιστίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΔΚ Μπασά.

Η ανάμειξη των ΗΠΑ στην Αλβανία αποτελεί πια καθημερινό γεγονός και η απόφαση Μπάσα εξασφαλίζει και την δική του πολιτική ευημερία, έστω και στην αντιπολίτευση της Αλβανίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: