Με νέο κίνημα αντιδρά ο Μπερίσα στην απόφαση Μπάσα

Με νέο κίνημα αντιδρά ο Μπερίσα στην απόφαση Μπάσα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα έπειτα από την οριστική του διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε την επόμενη μέρα του κινήματός του, το οποίο φέρει το όνομα «Foltore», δηλαδή «Εξέδρα», που θα στοχεύει κατά τον ίδιο σε ένα πιο ενωμένο, ισχυρότερο και πιο ανοιχτό Δημοκρατικό Κόμμα.

«Αγαπητοί φίλοι, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 18:00 ξεκινάμε τον κύκλο του «Foltore» για ένα πιο ενωμένο, ισχυρότερο και πιο ανοιχτό Δημοκρατικό Κόμμα», αναφέρει η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως προκύπτει, ο Μπερίσα σκοπεύει να αντιδράσει έντονα κατά της απόφασης Μπάσα, η οποία ελήφθη έπειτα από την κήρυξη του πρώτου ως «persona non grata» από τις ΗΠΑ.

Οι εσωτερικές τριβές στην αντιπολίτευση, σίγουρα θα προκαλέσουν σύγχυση στην εκπροσώπηση μερίδας των πολιτών στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ωστόσο μέχρι στιγμής η αποστασιοποίηση του ΔΚ από τον Μπερίσα στοχεύει στην σταθερότητα και στην υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου