Αντιδρά το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας για την αποπομπή Μπερίσα - Φόβοι για διάσπαση

Αντιδρά το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας για την αποπομπή Μπερίσα - Φόβοι για διάσπαση

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπασά, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με μια ομάδα στελεχών του κόμματός του, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η θέση που θα δημοσιοποιηθεί σχετικά με την απόφαση της αποπομπής του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα από την κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Μετά τη συνάντηση, μόνο ένας βουλευτής, συγκεκριμένα ο Agron Gjekmarkaj (Αγκρόν Γκεκμάρκαϊ) , μίλησε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως η απόφαση Μπάσα ήταν μονόδρομος και ταυτόχρονα η μόνη του ευκαιρία.

Ο πρώην Αλβανός πρωθυπουργός Μπερίσα δεν αναγνωρίζει την απόφαση της αποπομπής του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματός, χαρακτηρίζοντάς την άκυρη και αντι – καταστατική. Ακόμη έχει προειδοποιήσει ότι θα αναλάβει δράση βάσει του καταστατικού για την αποκατάσταση της νομιμότητας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όσον αφορά την πρωτοβουλία του Μπερίσα, ο βουλευτής Γκεκμάρκαϊ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «η μάχη για το καταστατικό που μπορεί να κάνει ο Μπερίσα δεν είναι του διαμετρήματός του, αλλά κάτι μικρό».

Η συνάντηση της ομάδας βουλευτών του ΠΔ πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση του Αλβανικού Κοινοβουλίου όπου θα εκλεγούν οι πρόεδροι και η σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών, των γραμματειών και των δύο αντιπροέδρων του.

Οι αντιδράσεις Μπερίσα, φαίνεται να μην έχουν έντονη απήχηση στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο μερίδα οπαδών του θεωρεί την απόφαση Μπάσα, παράνομη και κατακριτέα, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες τόσο για διάσπαση του Δημοκρατικού Κόμματος, όσο και για αποδυνάμωση της αντιπολίτευσης, πράγμα που σημαίνει πως η «παντοδυναμία» του Ράμα στην Αλβανία, θα ισχυροποιηθεί και γι' αυτόν τον λόγο.

Η ύπαρξη μιας ισχυρής αντιπολιτευτικής φωνής στην Αλβανίας, αποτελεί όφελος για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, η οποία βάσει του εξευρωπαϊσμού που εκείνη πρεσβεύει, θα βελτιωθεί και η κατάστασή της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου