Για συμφωνία Μπάσα - Ράμα κάνει λόγο ο Μπερίσα

11/09/21, 10:00
Κατηγορία: Αλβανικός τύπος / Συντάκτης: Reporter

Πολλές αλλαγές έχουν γίνει από χθες 10 Σεπτεμβρίου στην αλβανική πολιτική σκηνή, με τον Σαλί Μπερίσα να βρίσκεται πια εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος και να αντιδρά κατά της απόφασης Μπάσα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, η αποπομπή του από τις τάξεις του Δημοκρατικού, αποτελεί μυστική συμφωνία Μπάσα – Ράμα, ενώ ο ίδιος επιμένει πως θα συναντηθεί με τα στελέχη του κόμματος, με σκοπό να αποκαταστήσει την νομιμότητά του.

Εκτός αυτού, μια ακόμη αλλαγή που παρατηρήθηκε, είναι η συμπεριφορά του Αλβανού ΠτΔ Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ευχήθηκε στην νέα πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου, Λιντίτα Νικόλα, χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση όπως στο παρελθόν και ταυτόχρονα κάλεσε την αλβανική αντιπολίτευση να μην μποϊκοτάρει το αλβανικό Κοινοβούλιο και να στραφεί προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Ακόμη και η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης και σύζυγος του Μέτα, Μόνικα Κρυεμάδι, φαίνεται να έχει αλλάξει την στάση της.

Πολύ πιθανόν οι ΗΠΑ να έχουν επιμείνει ώστε τα πράγματα στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας να αλλάξουν. Ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστη μια μελλοντική συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: