Συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη στα Τίρανα με τον Λουλζίμ Μπάσα

Συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη στα Τίρανα με τον Λουλζίμ Μπάσα

Συνάντηση με τον Λουλζίμ Μπάσα, πρόεδρο της Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, είχε ο Γερμανός Πρέσβης στα Τίρανα Πίτερ Ζίνγκραφ.

Όπως φαίνεται η συνάντηση προηγείται της επικείμενης επίσκεψης Μέρκελ στα Τίρανα, ενώ παραμένει άγνωστο το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο αξιωματούχων.

Ο Γερμανός Πρέσβης ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ η ίδια επέλεξε την Αλβανία ως την χώρα όπου θα υποδεχθεί τους Βαλκάνιους ηγέτες στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου και της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων στην οικογένεια της ΕΕ.

Από πλευράς μας θα ευχόμασταν οι τόσο συχνές επισκέψεις των Δυτικών αξιωματούχων και διπλωματικών ακόλουθων στους Αλβανούς πολιτικούς (είτε αφορούν την κυβέρνηση, είτε την αντιπολίτευση) να επηρεάζουν θετικά την στάση και την αλλαγή τους απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, η οποία εξαρτάται άμεσα από την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η οικονομική και ενεργειακή ενδυνάμωση της Αλβανίας, είναι απλά ένα σκέλος της κοινωνίας που θα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη η συνεισφορά των ελληνικών – μειονοτικών επιχειρήσεων στην Αλβανία είναι αρκετά μεγάλη. Με την ίδια λογική θα έπρεπε τα μέλη της να αντιμετωπίζονται ισάξια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου