Εξαρθρώθηκε αλβανική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Ισπανία - 107 οι συλληφθέντες

Εξαρθρώθηκε αλβανική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Ισπανία - 107 οι συλληφθέντες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κάνναβη στην Ισπανία προχώρησε η EUROPOL, σε συνεργασία με τις ισπανικές, γερμανικές και αλβανικές αστυνομικές αρχές.

Η ομάδα αποτελείτο κυρίως από Αλβανούς, ενώ επίσης συμμετείχαν Ισπανοί, Σλοβάκοι και Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με την EUROPOL, οι 107 δράστες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ομάδα διακίνησης συνελήφθησαν στις 13 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Επίσης γίνεται γνωστό πως η εν λόγω οργάνωση καλλιεργούσε αρχικά τις φυτείες κάνναβης στην Ισπανία και έπειτα τις διακινούσε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην επιχείρηση της εξάρθρωσης συμμετείχαν περίπου 400 αστυνομικοί που διενεργούσαν έρευνα σε 42 διαφορετικές χώρες όπου και ανακαλύφθηκαν 51 φυτείες κάνναβης, 25.000 φυτά κάνναβης, κατασχέθηκαν 70.000 ευρώ, οχήματα και όπλα, ενώ τρεις Αλβανοί ανακριτές είχαν τοποθετηθεί στην Ισπανία στο πλαίσιο της έρευνας για την επιχείρηση.

Εκτός αυτού, η εν λόγω οργάνωση πιστεύεται πως για την καλλιέργεια των συγκεκριμένων ναρκωτικών έκλεψε ηλεκτρικό ρεύμα αξίας άνω των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της EUROPOL, οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις αποτελούν την κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου