Το Σεπτέμβριο το νέο αλβανικό Κοινοβούλιο

Το Σεπτέμβριο το νέο αλβανικό Κοινοβούλιο

Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα αλβανικά κόμματα στην Αλβανία για την είσοδό τους στο νέο Κοινοβούλιο, το οποίο για Τρίτη και συνεχόμενη θητεία, θα ηγείται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας.

Σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Απριλίου του 2021, στην αλβανική Βουλή φέτος θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά 64 βουλευτές, οι οποίοι δεν είχαν εκλεγεί σε κάποια άλλη εκλογική διαδικασία.

Τέσσερα θα είναι φέτος τα πολιτικά κόμματα που θα απαρτίζουν το κοινοβουλευτικό σώμα της Αλβανίας: Το Σοσιαλδημοκρατικό, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης, το Δημοκρατικό Κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης και το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Όσον αφορά το ΚΕΑΔ που αποτελεί το κόμμα που εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στο αλβανικό Κοινοβούλιο, εκπροσωπείται μέσω του προέδρου του Βαγγέλη Ντούλε ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που αναμένουν να δουν την στάση του Δημοκρατικού Κόμματος απέναντι στον Μπερίσα, για τον οποίο οι ΗΠΑ διαμηνύουν πως δεν θέλουν να συμμετέχει στο νέο Κοινοβούλιο.

Ουσιαστικά η ακύρωση της βουλευτικής του έδρας επιβάλλεται από τις ΗΠΑ οι οποίες και τον έχουν κηρύξει ως «persona non grata».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου