Ο Ράμα θέλει να μετατρέψει την Αλβανία σε ηγέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030

Ο Ράμα θέλει να μετατρέψει την Αλβανία σε ηγέτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030

Την μετατροπή της Αλβανίας σε ηγετικό πυρήνα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δήλωσε πως επιδιώκει ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αλβανία πρόκειται να αναλάβει την περιφερειακή πρωτοπορία για την ηλιακή ενέργεια και στοχεύει να είναι περιφερειακή πρωταθλήτρια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

Σε μια ομιλία για να κλείσει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, είπε ότι η Αλβανία «ασφυκτιά κάτω από απόβλητα και ρύπανση» πριν από οκτώ χρόνια, αλλά τώρα είναι «πολύ διαφορετικά». Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι σε οκτώ χρόνια δεν υπάρχουν κρατικές ή ακόμη και απλές μονάδες μαζικής ανακύκλωσης, έχουν εκδοθεί τέσσερις αποτεφρωτήρες και η απόρριψη σε χώρους υγειονομικής ταφής έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Επιπλέον, τα Τίρανα εξακολουθούν να υποφέρουν από σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση ενώ από αποτελούν το πιο μολυσμένο μέρος στην Ευρώπη. Η πόλη είναι επίσης ένας από τους κύριους «παραγωγούς» της Ευρώπης στα πλαστικά απόβλητα στη Μεσόγειο, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται καν στην ακτή.

Ο Ράμα είπε ότι ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να ενταθεί καθώς «οι πρωτόγονοι χώροι υγειονομικής ταφής και η ανησυχητική ρύπανση του νερού και του αέρα» είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος.

Εκτός αυτού καυχήθηκε για τους δύο ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στην περιοχή της Αυλώνας παραλείποντας να αναφέρει ότι ένα από τα πλωτά ηλιακά εργοστάσια που ξεκίνησαν πρόσφατα είχε βυθιστεί λίγο μετά την λειτουργία του.

Εκτός αυτού, ο Ράμα υποστήριξε επίσης ότι η χώρα πρόκειται να γίνει καθαρός εξαγωγέας ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετία.

Η ηλιακή ενέργεια και η αιολική ενέργεια θεωρούνται οι πιο βιώσιμες και βιώσιμες μορφές ενέργειας για την Αλβανία, ενώ η μαζική καταστροφή των δασών και άλλες σχετικές παρανομίες εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα μεγάλο για την χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου