«Μυστηριώδης» επίσκεψη της συζύγου του Τόνυ Μπλερ στα Τίρανα

«Μυστηριώδης» επίσκεψη της συζύγου του Τόνυ Μπλερ στα Τίρανα

«Μυστηριώδης» επίσκεψη φαίνεται να πραγματοποίησε στην Αλβανία η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνυ Μπλερ, τον οποίο ο Ράμα πριν από 8 χρόνια είχε παρουσιάσει ως τον προσωπικό του σύμβουλο στην διακυβέρνηση της χώρας.

Ο τρόπος της αμοιβής του Μπλερ έθεσε πολλά ερωτήματα εκείνη την εποχή καθώς ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός αρχικά εμφανίστηκε αρκετές φορές στα Τίρανα και με την πάροδο του χρόνου η παρουσία του έγινε όλο και λιγότερο συχνή.

Το «περίεργο» είναι πως και κατά την έναρξη της τρίτης θητείας του Ράμα, οι "Μπλερ" εμφανίστηκαν ξανά στα Τίρανα.

Σύμφωνα με αλβανικό μέσο ενημέρωσης το βράδυ της Πέμπτης σε ένα από τα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα στο κέντρο των Τιράνων ήταν η Τσέρι Μπλερ, εθεάθη η σύζυγος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργό.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συνοδευόταν από τον Έντρι Φούγκα, διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, γνωστό ως ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπά του. Πολλοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε η Μπλερ ούτε ο Φούγκα έδωσαν λεπτομέρειες. Η ίδια η Τσέρι Μπλερ είναι αρκετά δραστήρια με ένα ίδρυμα που διαχειρίζεται στην Αλβανία, αλλά ο λόγος άφιξής της στα Τίρανα είναι ακόμη ασαφής.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τόνι Μπλερ βρισκόταν στα Σκόπια όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Μπλερ εξήρε την πρωτοβουλία «Ανοιχτά Βαλκάνια» που ξεκίνησαν οι Ράμα, Ζάεφ και Βούτσιτς.

Ο Μπλερ υποστήριξε και άσκησε πίεση στο παρελθόν για ιδέες όπως η ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Ποιος είναι ο λόγος της επίθεσης των Αγοραστών αυτή τη φορά στα Βαλκάνια, αναμένεται να φανεί ίσως λίγο αργότερα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου