Αύξηση της εγκληματικότητας στην Αλβανική Αστυνομία - Ναρκωτικά και διαφθορά

Αύξηση της εγκληματικότητας στην Αλβανική Αστυνομία - Ναρκωτικά και διαφθορά

Συνεχίζεται να αυξάνεται στην Αλβανία ο αριθμός των αστυνομικών που εμπλέκονται ή είναι ύποπτοι για την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Καταγγελιών της χώρας, το 2019 συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί σε σχέση με την καλλιέργεια κάνναβης, ενώ το 2020 συνελήφθησαν 30.

Αστυνομικοί εμπλέκονται επίσης και στην διακίνηση σκληρών ναρκωτικών. Η τελευταία περίπτωση είναι ένας 27χρονος αστυνομικός μέλος των δυνάμεων της RENEA, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη ως ύποπτος για διακίνηση κοκαΐνης, μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς, σε αρκετές περιοχές της αλβανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια του 2020, 45 αστυνομικοί συνελήφθησαν για διαφθορά σύμφωνα με την έκθεση της CIA, ενώ 24 υποθέσεις διερευνώνται σε συνεργασία με την SPAK.

Η αύξηση της εγκληματικότητας στην Αλβανία ξεκινά από τους νευραλγικούς τομείς της κρατικής δομής και προχωράει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Όταν η ίδια η Αστυνομία που αποτελεί τον βασικό θεσμό για την καταστολή της εγκληματικότητας κινεί τα νήματα της παραβατικότητας, οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν και εγκαταλείπουν είτε την χώρα είτε την νομιμότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου