Το αλβανικό κράτος θα χορηγήσει πολιτικό άσυλο στους Αφγανούς πρόσφυγες

Το αλβανικό κράτος θα χορηγήσει πολιτικό άσυλο στους Αφγανούς πρόσφυγες

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την από την απόφαση της Αλβανίας να φιλοξενήσει αρκετούς Αφγανούς πρόσφυγες τους οποίους οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην χώρα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης σε όσοι Αφγανοί θα έρθουν στην Αλβανία θα τους δοθεί η ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ως πρώτη ευκαιρία για πολιτικό άσυλο.

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως πρόκειται να τηρηθούν οι ισχύοντες νόμοι του αλβανικού κράτους που απαιτούνται για την αίτηση άδειας παραμονής στη χώρα βάσει του άρθρου 33 της Σύμβασης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Διεύθυνσης Συνόρων και Μετανάστευσης που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

Οι Αφγανοί που αναμένεται να μεταφερθούν στην χώρα θα πρέπει να αποδείξουν τη συνεργασία τους με τον αμερικανικό στρατό ή το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ενώπιον των αμερικανικών αρχών.

Τελικά τα πράγματα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μόνιμη εγκατάσταση των Αφγανών στην Αλβανία, μιας και η χορήγηση του ασύλου μάλλον θα γίνει κατ' υπαγόρευση των ΗΠΑ και των άλλων «κρυφών» φιλανθρωπικών οργανώσεων που ανέφερε αρχικά ο Ράμα.

Τώρα πια ο φόβος της μόνιμης εγκατάστασης ξένων υπηκόων ακόμα και σε περιοχές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι όλο και πιο πραγματικός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου