Πρώην πράκτορας του FBI αναλαμβάνει σύμβουλος στο Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Αλβανίας

Πρώην πράκτορας του FBI αναλαμβάνει σύμβουλος στο Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Αλβανίας

Στην έντονη προσπάθεια των ΗΠΑ για πολλαπλές μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της Αλβανίας και γενικά στην πάταξη της διαφθοράς, χθες κατέφθασε στα Τίρανα ο Αμερικανός σύμβουλος του Εθνικού Γραφείου Ερευνών, Στιβ Μπάτλερ.

Η είδηση για τον Μπάτλερ, πρώην ειδικό πράκτορα επιτήρησης του FBI, ανακοινώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία μετά από δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim.

«Η Πρέσβης Kim συναντήθηκε με τον Steve για να τον καλωσορίσει στην ομάδα και να συζητήσει τη συνεχή υποστήριξή μας για το βασικό έργο της SPAK στη διερεύνηση και δίωξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος μέσω της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης ικανοτήτων, του εξοπλισμού, της εμπειρογνωμοσύνης και της Συμβουλευτικής», αναφέρετει στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι 27 ανακριτές του Εθνικού Γραφείου Ερευνών αποφοίτησαν στις 6 Αυγούστου, ενώ ο τελευταίος διερευνά ποινικά αδικήματα υπό τη δικαιοδοσία και την υπαγωγή της Ειδικής Δίωξης κατά της Διαφθοράς (SPAK).

Οι ΗΠΑ έχουν εισχωρήσει απόλυτα σε κάθε πτυχή της αλβανικής πολιτικής, αλλά και κρατικής δομής, ενώ οι «παραγωγή» Αλβανών πρακτόρων θεωρούν πως θα αλλάξει τις συνήθειες διαφοράς στην χώρα.

Εκείνο όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι πως παρά του ότι οι ΗΠΑ θέλουν να «στήσουν» εκ νέου το αλβανικό κράτος, κανένας δεν εγγυάται την συνεχή της παρουσία στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου