Για μόνιμη παραμονή Αφγανών στην Αλβανία και για κοσμοπολιτισμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Τιράνων

Για μόνιμη παραμονή Αφγανών στην Αλβανία και για κοσμοπολιτισμό κάνει λόγο ο δήμαρχος Τιράνων

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων Ράμα για την έλευση Αφγανών στην Αλβανία, το "δεξί του χέρι" στις καταπατήσεις και ταυτόχρονα δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαϊ, δήλωσε δημόσια πως κάποιοι από του Αφγανούς που θα φτάσουν στην χώρα θα μείνουν μόνιμα και όχι προσωρινά.

Συγκεκριμένα ο Αλβανός δήμαρχος των Τιράνων σε συνέντευξή του σε έναν από τους μεγαλύτερους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε πως ορισμένοι Αφγανοί θα παραμείνουν μόνιμα στην χώρα.

«Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι αν η περίοδος είναι μεγάλη, ορισμένοι από αυτούς μπορούν ακόμη και να μας βοηθήσουν στην οργάνωση, τον καθαρισμό, τις κοινωνικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο οι νέοι Αφγανοί που θέλουν να μείνουν περισσότερο στην Αλβανία ή στην πραγματικότητα θέλουν να μείνουν μόνιμα στην Αλβανία και είναι ικανοί να μας βοηθήσουν για τα Τίρανα ως "Νεανική Πρωτεύουσα", ώστε να δείξουμε ότι σήμερα είμαστε μια κοσμοπολίτικη πόλη" - είπε ο Βελίαϊ

Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση του Veliaj αποκαλύπτει επίσης τον λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ δεν μετέφεραν αμέσως αυτούς τους ανθρώπους από το Αφγανιστάν στη χώρα τους. Ενώ οι δηλώσεις του περί πολυπολιτισμικότητας μπορεί να είναι και «υπαγορευμένες» από τον επίσης μέντορά του Άλεξ Σόρος, με τον οποίο συναντιούνται συχνά το τελευταίο διάστημα.

Εκείνο που μας ανησυχεί είναι κατά πόσο η Αλβανία θα σεβαστεί τον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και κατά πόσο δεν θα παραβιαστεί κι άλλο η ήδη παραβιασμένη πληθυσμιακή της σύσταση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου