Ανοιχτός ο αριθμός των Αφγανών που θα μεταφερθούν στην Αλβανία επισημαίνει η Πρέσβης των ΗΠΑ

Ανοιχτός ο αριθμός των Αφγανών που θα μεταφερθούν στην Αλβανία επισημαίνει η Πρέσβης των ΗΠΑ

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Yuri Kim, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των Αφγανών που θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία και πότε θα φτάσουν.

«Έχουμε μια κατάσταση που αλλάζει πολύ γρήγορα», δήλωσε η Kim στα αλβανικά ΜΜΕ μετά τη συνάντησή της με την Αλβανία υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τσάτσκα.

Επίσης η Πρέσβης υπογράμμισε ότι οι Αφγανοί που θα μεταφερθούν στην Αλβανία θα μείνουν προσωρινά έως ότου μετακομίσουν στη συνέχεια στις ΗΠΑ, ενώ ακόμη πρόσθεσε ότι αρκετές χιλιάδες έχουν ήδη σταλεί απευθείας εκεί.

Μεταξύ των άλλων η Kim χαιρέτισε την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχτεί τις αφγανικές οικογένειες.

Από πλευράς τους, τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σήμερα Τρίτη θα φτάσει στην Αλβανία η πρώτη ομάδα Αφγανών, περίπου 300, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε αρκετά ξενοδοχεία στο Δυρράχιο και σε κοιτώνες στην φοιτητούπολη της αλβανικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση της Kim για μη ακριβή αριθμό, πράγμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατακλυστεί η Αλβανία από Αφγανούς.

Τέλος, ανεξάρτητα από την ανθρωπιστική όψη του προβλήματος, μια ενδεχόμενη «επέλαση» πλήθους Αφγανών σε περιοχές της ΕΕΜ θα σηματοδοτούσε μια ακόμη πρόκληση εις βάρος μας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου