Ο Ράμα κατά των χωρών που δεν στηρίζουν τους Αφγανούς

Ο Ράμα κατά των χωρών που δεν στηρίζουν τους Αφγανούς

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του στη The Guardian τη Δευτέρα, επέπληξε τις ανεπτυγμένες χώρες για την άρνηση παροχής στέγης σε Αφγανούς μετανάστες, λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνει πώς μπορούν να τους γυρίσουν την πλάτη».

«Αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες που όλοι κηρύττουμε. Η Αλβανία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλά επίσης δεν θέλουμε να είμαστε μέρος του», ανέφερε ο Ράμα.

«Ξέρουμε πώς είναι να ζεις υπό δικτατορία και πώς είναι να είσαι αλλοδαπός που αναζητά κάπου καταφύγιο. Έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε. είναι τιμή και καθήκον να το κάνουμε».

Η Αλβανία συμφώνησε να στεγάσει αρκετές εκατοντάδες Αφγανούς που εργάστηκαν για την αμερικανική κυβέρνηση.

Ακόμη ο Ράμα πρωθυπουργός δήλωσε την Κυριακή ότι έχει λάβει δύο αιτήματα από την αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση για στέγαση Αφγανών στη χώρα.

Το πρώτο γκρουπ αναμένεται να φτάσει στη χώρα εντός της εβδομάδας θα φιλοξενηθεί στα Τίρανα και στο Δυρράχιο.

Στο Δυρράχιο, οι Αφγανοί αναμένεται να φιλοξενηθούν σε πολλά ξενοδοχεία, ενώ στα Τίρανα σε δύο κτίρια της πανεπιστημιούπολης όπου οι φοιτητές κλήθηκαν να φύγουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Ο Ράμα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες για τη στέγαση Αφγανών μεταναστών μόνο μετά την είδηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, απάντησε στην κριτική για την έλλειψη διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων σχολιάζοντας στο Facebook ότι η νίκη της τρίτης κυβερνητικής θητείας ήταν «εξουσιοδότηση» για τη λήψη αποφάσεων εξ ονόματος του λαού.

Όπως φαίνεται ο Ράμα με το προσωπείο του ανθρωπιστή πρωθυπουργού θέλει να καλύψει τα δικά του στραβά στην χώρα. Κάνοντας αναφορά σε δικαιώματα και δικτατορία, θυμίζει πολύ των μέντορά του Ερντογάν.

Όσο για τις μερικές εκατοντάδες Αφγανούς, δεν παίρνουμε και όρκο, αφού η Αλβανία ως πλήρως εξαρτώμενη από τις ΗΠΑ, θα ακολουθήσει τις εντολές της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου