Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ εγγυάται την «ευημερία» των Αφγανών στην Αλβανία

Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ εγγυάται την «ευημερία» των Αφγανών στην Αλβανία

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, 2 χιλιάδες Αφγανοί θα φιλοξενηθούν στην Αλβανία, οι οποίοι είναι συνεργάτες των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και φεύγουν από την χώρα τους μαζί με τις οικογένειές τους.

Επίσης, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τα ξενοδοχεία στο Δυρράχιο εξετάζονται για κενές θέσεις, ενώ στα Τίρανα ελέγχεται η ικανότητα των κοιτώνων των πανεπιστημίων και των λυκείων, αφού ένα μεγάλο ποσοστό τους θα μείνει προσωρινά σε κτίρια μεγάλων φοιτητουπόλεων της χώρας.

Εν τω μεταξύ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τα αεροπλάνα γεμίζουν με Αφγανούς που φεύγουν γρήγορα αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της Καμπούλ.

Από πλευράς τους οι ΗΠΑ μέσω του γραμματέα τους Μπλίνκεν αναφέρουν ότι οι δρόμοι και τα αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για όσους φεύγουν από το Αφγανιστάν.

Όσο για την Αλβανία, η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα έκανε ένα σχόλιο μετά τη δήλωση του Μπλίνκεν, λέγοντας ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους των οποίων η ζωή απειλείται.

«Είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας, έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία τους», έγραψε η Τζάτσκα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Κοσοβάρα ΠτΔ Οσμάνι.

Ιδιαίτερα μια χώρα όπως η Αλβανία, η οποία εγκαταλείπεται μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ από τους πολίτες της, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να επιστρέψουν πίσω, είναι πραγματικά απορίας άξιο πως είναι σε θέση να εγγυάται την ευημερία τρίτων…

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου