Η Γερουσία των ΗΠΑ χαιρετίζει την απόφαση της Αλβανίας να δεχθεί τους Αφγανούς πρόσφυγες

Η Γερουσία των ΗΠΑ χαιρετίζει την απόφαση της Αλβανίας να δεχθεί τους Αφγανούς πρόσφυγες

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ χαιρέτισε την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να προστατέψει τους Αφγανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, αφού οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας.

Ο λαός της Αλβανίας δείχνει για άλλη μια φορά στον κόσμο τι σημαίνει "BESA". "Έχετε τον σεβασμό και τις ευχαριστίες μας", αναφέρει ο λογαριασμός της επιτροπής στο Twitter .

Στην απόφαση της κυβέρνησης αντέδρασε και η Αμερικανίδα Πρέσβης στα Τίρανα Yuri Kim.

«BESA - όταν είναι πιο σημαντικό, ο Αλβανικός λαός δείχνει πάντα τιμή, θάρρος και καλοσύνη.Είμαστε περήφανοι που σας έχουμε φίλους και συμμάχους μας», έγραψε στο Twitter .

Επίσης νωρίτερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Όλμπραϊτ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τα Σκόπια και τον Καναδά για την απόφασή τους να παράσχουν καταφύγιο σε Αφγανούς.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να στεγάσει αρκετές εκατοντάδες Αφγανούς που εργάστηκαν για την αμερικανική κυβέρνηση.

Τώρα αναμένουμε να δούμε τι άλλο μπορεί να ακολουθήσει της έλευσης των Αφγανών στην Αλβανία, ειδικά ως προς το που θα εγκατασταθούν και κατά πόσο δεν θα επηρεαστεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα από αυτή την αλβανική κίνηση που στην ουσία είναι μια απόφαση που όχι μόνο ελήφθη ομόφωνα από την Αλβανία, αλλά και χαιρετίζεται τόσο ιδιαίτερα από τους Αμερικανούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου