Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν Αφγανούς πρόσφυγες σε Αλβανία και Κόσοβο

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν Αφγανούς πρόσφυγες σε Αλβανία και Κόσοβο

Τόσο η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, όσο και της Αλβανίας φέρονται να βρίσκονται σε «μυστικές συνομιλίες» με την αμερικανική κυβέρνηση για την προσωρινή στέγαση των Αφγανών προσφύγων που προηγουμένως εργάζονταν για τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες συνεχίζονται καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια λύση. Οι ΗΠΑ πρέπει να βρουν στέγαση για τους Αφγανούς που είναι συνδεδεμένοι με τις ΗΠΑ για να τους προστατεύσουν από τα αντίποινα των Ταλιμπάν, ενώ περιμένουν να ολοκληρωθούν και να εγκριθούν οι αμερικανικές τους βίζες.

Ακόμη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν περίπου 1.000 άτομα προσωπικό στο Κατάρ για να επιταχύνουν τη διαδικασία για όσους υποβάλλουν αίτηση για τις ειδικές μεταναστευτικές βίζες, ενώ όσοι εργάστηκαν ως διερμηνείς ή και σε άλλους ρόλους για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση.

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και όλου του προσωπικού, οι Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει μια ούτως ώστε να πάρουν τον έλεγχο της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εκατοντάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν , ενώ γυναίκες και κορίτσια φέρονται να συγκεντρώνονται, να κακοποιούνται και να βιάζονται σεξουαλικά ή και να διατηρούνται ως σκλάβες . Τέλος, Όσοι αποτυγχάνουν να εγκαταλείψουν τον «δυτικό πολιτισμό » σκοτώνονται.

Όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Αλβανία και το Κόσοβο καθαρά για τους δικούς τους σκοπούς, ενώ μετά την έλευση των Μουτζαχεντίν, η χώρα θα συνεχίζει να αποτελεί την «αποθήκη» των Αμερικανών και για τους Αφγανούς.

Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για να αντιληφθεί κάποιος πως οι ΗΠΑ έχουν στήσει στα Βαλκάνια δύο δικά τους προτεκτοράτα, τα οποία χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, αψηφώντας την βούληση των λαών τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου