Ο Μπάσα ετοιμάζεται να αποπέμψει τον Μπερίσα από το αλβανικό Κοινοβούλιο;

Ο Μπάσα ετοιμάζεται να αποπέμψει τον Μπερίσα από το αλβανικό Κοινοβούλιο;

Νέα σελίδα στο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας φαίνεται να ανοίγει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίσης πρόεδρος του εν λόγω κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.

Σύμφωνα με γνωστό Αλβανό αναλυτή, ο Μπάσα ετοιμάζεται να παρατήσει τον Σαλί Μπερίσα, ο οποίος πριν από λίγους μήνες κηρύχθηκε ως "persona non grata" από τις ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίας επικαλούνται στην εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ακόμη αναφέρει πως η έκκληση της Αμερικανίδας Πρέσβη στα Τίρανα Yuri Kim επιμένει τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα της Αλβανίας, να προσέξουν πολύ ποιους θα εντάξουν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες το Σεπτέμβριο, θέλοντας έμμεσα να καλέσει τον Μπάσα στην κοινοβουλευτική αποπομπή του Μπερίσα, ή και σε μια γενικότερη αποστασιοποίησή του από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Όπως όλα δείχνου, οι αλλαγές που ετοιμάζει η Αμερική για την Αλβανία, έχουν σκοπό να δρομολογηθούν ταχύτατα. Εκείνο όμως που ακόμη βρίσκεται με ερωτηματικό, είναι η κλήση της Kim για συγκυβέρνηση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών.

Τι άραγε προμηνύει για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα μια τέτοια εκδοχή; Θα υπάρξει έστω και μια στοιχειώδη κοινή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στις καταπατήσεις των Ελλήνων – μειονοτικών της Χιμάρας και γενικότερα στις δυσκολίες της ΕΕΜ;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου