Υπέρογκες αλβανικές εξαγωγές στη Νιγηρία

Υπέρογκες αλβανικές εξαγωγές στη Νιγηρία

Ένα τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύπτεται στην Αλβανία με υπόνοιες μεγάλου ξεπλύματος χρήματος ή εμπόριο όπλων, τα οποία η Αλβανία θα μπορούσε να έχει κάνει είτε μόνη της είτε με τη συνεργασία άλλου κράτους ή ξένης επιχείρησης.

Στα επίσημα έγγραφα του κράτους της Νιγηρίας, τα στατιστικά στοιχεία για το 2009 δείχνουν ότι από την Αλβανία εξήχθησαν αγαθά αξίας 201,9 δισεκατομμυρίων «Νάιρα» ή ένα δις και 346 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το ποσό αυτό δεν αντισταθμίζεται όπως θα ήταν φυσικό στο επίσημο ισοζύγιο της αλβανικής κυβέρνησης.

Αυτός το υπέρογκο μέγεθος των συναλλαγών δεν υπάρχει ούτε στην έκθεση του Ινστιτούτου Στατιστικής, ούτε στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, ούτε και στην Τράπεζα της Αλβανίας.

«Στα επίσημα στοιχεία της χώρας μας για το 2009, αναγράφεται ότι οι εξαγωγές ήταν ίσες με την τιμή του 1,88 δις, δηλαδή πολύ λιγότερα από όλα τα στοιχεία που αναφέρονται από τη Νιγηρία. Η χώρα μας, όπως σε κάθε χρονιά έτσι και σε εκείνη είχε προβεί σε εξαγωγές μεγάλου όγκου, κυρίως προς την Ιταλία –βασικά εμπορεύματα- αξίας 640 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, που αντιπροσωπεύει το 60 τοις εκατό του συνολικού όγκου των εξαγωγών. Στις εξαγωγές προς την Αφρική, την Αίγυπτο και το Μαρόκο που σημειώνονται ως «άλλες χώρες» ο αριθμός των εξαγωγών είναι αμελητέος.

 

Πηγή: echedoros

Oι Τσάμηδες στήνουν μνημείο για τη σφαγή τους από ...
Ήττα στο Κούκσι
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη