Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει φυλακή στην Αλβανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατασκευάσει φυλακή στην Αλβανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει περίπτωση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας φυλακής στην Αλβανία για τους καταδικασμένους που εκδόθηκαν από τις βρετανικές φυλακές. Το συγκεκριμένο νέο γνωστοποιήθηκε από το βρετανικό μέσο ενημέρωσης The Independent.

Ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Κρις Φιλπ που υπέγραψε συμφωνία με την ομόλογό του Ετίλντα Γκιόναϊ την περασμένη εβδομάδα για τη μεταφορά των κρατουμένων στη χώρα, υπό τον όρο ότι θα εκτίουν την ίδια ποινή που τους έχει επιβληθεί από τα βρετανικά δικαστήρια.

Το ενδεχόμενο κατασκευής φυλακής από τους Βρετανούς ανακοίνωσε και η Αλβανίδα υπουργός Γκιόναι σε συνέντευξή της στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το αλβανικό κράτος θα πρέπει να πληρώσει 44 44.600 για έναν κρατούμενο που εκδίδεται από τη Βρετανία. Η μεταφορά των πρώτων καταδίκων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου. Οι κρατούμενοι μπορούν να μεταφερθούν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Οι Αλβανοί αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα αλλοδαπών στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερους από 1.500 κατάδικους, περίπου το 10 % του συνολικού αριθμού αλλοδαπών κρατουμένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου