Επαναπατρισμός γυναικόπαιδων από τα στρατόπεδα του ISIS της Συρίας στην Αλβανία

Επαναπατρισμός γυναικόπαιδων από τα στρατόπεδα του ISIS της Συρίας στην Αλβανία

Πέντε γυναίκες και 14 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και καιρό σε στρατόπεδα του ISIS στη Συρία επαναπατρίστηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Κατά τον επαναπατρισμό τους στο Αεροδρόμιο στο Ρίνας των Τιράνων, τους υποδέχθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών.

Ακόμη ο Ράμα ανάφερε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αντιτρομοκρατική δομή στην Αστυνομία του Κράτους.

Ερωτηθείς από Αλβανίδα δημοσιογράφο σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που εξακολουθούν να παραμένουν στα πολεμικά στρατόπεδα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης είπε ότι ο αριθμός τους δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, καθώς η εύρεση και η εξαγωγή τους είναι άλλο θέμα.

«Έχουμε στείλει έναν ορισμένο αριθμό προφίλ από την αρχή, όταν είχατε επαφές με τη βοήθεια του προξένου μας στο Λίβανο, αλλά είναι προφίλ μιας περασμένης εποχής όταν αυτοί οι άνθρωποι μόλις έφευγαν για τη Συρία, οπότε είναι ασαφές πόσα «μένει να το δούμε», ανέφερε ο Ράμα.

Επίσης χαρακτήρισε την επιχείρηση επικίνδυνη για τη ζωή των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτήν, καθώς είπε ότι πρόκειται για στρατόπεδα πολέμου.

«Υπάρχουν διαφορετικές δυναμικές, υπάρχουν άνθρωποι που είναι όμηροι άλλων μέσα, οπότε είναι μια κόλαση μιας κατάστασης. Υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή των ανθρώπων που συμμετείχαν στην επιχείρηση», είπε ο Ράμα.

Είναι πια πασιφανές πως η Αλβανία κινείται μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ ταυτόχρονα επιμένει στην ένταξή της στην ΕΕ, θεωρώντας πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου