Η Αλβανία τρίτη στην Ευρώπη στις αιτήσεις παιδικού ασύλου (έρευνα)

Η Αλβανία τρίτη στην Ευρώπη στις αιτήσεις παιδικού ασύλου (έρευνα)

Μια νερά έρευνα ήρθε στο προσκήνιο, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της αλβανικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με αυτήν, το 12% των ατόμων που αιτούνται άσυλο στην Ευρώπη, είναι παιδιά που προέρχονται από την Αλβανία.

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat για τους αιτούντες άσυλο, 2.125 παιδιά από την Αλβανία υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην ΕΕ και την Ελβετία κατά τη διάρκεια του 2020.

Ο αριθμός αυτός ήταν τρεις φορές χαμηλότερος από το 2019, λόγω των περιορισμών του COVID-19.

Ακόμη, οι αιτήσεις ασύλου που αφορούν τα παιδιά αντιπροσώπευαν το 34,3% όλων των αιτήσεων ασύλου που υπέβαλαν οι Αλβανοί για το περσινό έτος.

Αναλυτικά, το 44% αυτών των υποβλήθηκε στη Γαλλία, ακολουθούμενη από τη Γερμανία με ποσοστό 22,6% και την Ελλάδα με 11,3%. Επίσης η συγκεκριμένη αναφορά δεν περιέχει δεδομένα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, η έκθεση σημείωσε ότι το 2020, το 31% των αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά ήταν παιδιά, με το υψηλότερο ποσοστό να προέρχεται από την Ασία, ακολουθούμενο από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Κροατία σημείωσαν τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων, ενώ η Μάλτα και η Σλοβακία τον χαμηλότερο.

Το πρόβλημα της αίτησης ασύλου στην Αλβανία, αντί να επιλύεται και να μειώνεται, φαίνεται να συνεχίζει να μαστίζει την αλβανική κοινωνία. Η χώρα, ενώ αρκετοί Ευρωπαίοι εταίροι αναφέρουν πως προοδεύει, το μεγαλύτερο ποσοστό των Αλβανών πολιτών, επιθυμούν να εγκαταλείψουν την χώρα, χωρίς να θέλουν να επιστρέψουν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου