24 Αλβανοί κατηγορούνται από την SPAK για πλαστογραφία και εμπορία ανθρώπων

24 Αλβανοί κατηγορούνται από την SPAK για πλαστογραφία και εμπορία ανθρώπων

Η Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) στην Αλβανία, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών της προχώρησε στην σύνταξη κατηγορητηρίου εναντίον 24 ατόμων τα οποία και συνελήφθησαν για πλαστογράφηση ταξιδιωτικών θεωρήσεων (βίζα), καθώς και για την οργάνωση της εμπορίας ανθρώπων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Την Παρασκευή, οι εισαγγελείς προχώρησαν στην απόδοση κατηγοριών σε 20 από τους 24 κατηγορούμενους που αφορούσαν την εμπλοκή τους σε παράνομη μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα, ενώ σε 8 από αυτούς αποδόθηκαν κατηγορίες συμμετοχής σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Επίσης σε κάποιους από τους ενόχους αποδίδονται κατηγορίες πλαστογράφησης εγγράφων και σφραγίδων, αλλά για κατάχρησης εξουσίας.

Οι έρευνες της SPAK σχετικά με την συγκεκριμένη ομάδα κατηγορουμένων διήρκεσαν περίπου ένα χρόνο από τη σύλληψή τους το περασμένο καλοκαίρι. 15 από αυτούς περίμεναν την διαδικασία των ερευνών τελώντας υπό κράτηση, 7 υπό κατ' οίκον περιορισμό και 2 διερευνώντας σε γενικά πλαίσια.

Τέλος, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι έλαβαν 5-10 χιλιάδες ευρώ από κάθε μετανάστη, προχωρώντας στη μεταφορά τους από την Αλβανία στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσω της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής τα θέματα διαφθοράς στην Αλβανία, αποτελούν μια έντονη καθημερινότητα που πλήττει κάθε θεσμό, αλλά και ιδιωτική δομή στήνεται επάνω στην εγκληματικότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου