Ο Ράμα έδωσε εντολή για πλήρη ψηφιακό έλεγχο της αλβανικής επικράτειας

Ο Ράμα έδωσε εντολή για πλήρη ψηφιακό έλεγχο της αλβανικής επικράτειας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έδωσε 100 ημέρες διορία στην Αλβανική Αστυνομία ώστε να βρει και να προσαγάγει στη δικαιοσύνη όλους τους αξιωματούχους της αστυνομίας, οι οποίοι συνεργάζονται με το έγκλημα.

Ο Ράμα ανέφερε επίσης ότι το σύστημα καταγραφής με κάμερες θα αρχίσει πρώτα να εφαρμόζει την παρακολούθηση στους κύριους δρόμους και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια, έτσι ώστε η αστυνομία να έχει, όπως είπε, «μάτια» σε κάθε γωνιά.

«Εργαζόμαστε επιτέλους για την παρακολούθηση με κάμερες στους κύριους δρόμους και στη συνέχεια για την επέκτασή της σε ολόκληρη την επικράτεια με σκοπό να επιτρέψουμε στην αστυνομία να παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο κάθε περιοχή.

Επίσης, η επέκταση του συστήματος των καμερών καθώς και ο εξοπλισμός με την διάθεση σούπερ ευφυών αεροσκαφών για παρακολούθηση της επικράτειας, με σκοπό την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε ρίζα κάνναβης, παράνομη κατασκευή, κίνηση οχημάτων ή εγκληματικές ενέργειες, γεωργικές γαίες, τα ποτάμια, τα δάση και ούτω καθεξής.

Η τελική προτεραιότητα είναι να τεθεί σε λειτουργία ένα άλλο πρότυπο με μια πιο προηγμένη τεχνολογία και ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο ψηφιακής επιτροπής.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να το πάμε σε άλλο επίπεδο, έτσι ώστε οι πολίτες, να έχουν στην «τσέπη» τους κάθε αστυνομικό τμήμα. Θα είναι το μάτι σας και ο σύντροφός σας.

Εδώ θα αναφέρω ένα στοιχείο που είναι πολύ ενοχλητικό. Τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η αστυνομία του κράτους έχει χαμηλή ευαισθησία σε αυτό το φαινόμενο αγνοώντας τις κραυγές γυναικών και κοριτσιών που βιάζονται. Τα ανείπωτα δεινά και οι πόνοι εκείνων που θα μπορούσαν να είναι οι σύζυγοι και οι αδελφές του καθενός από εμάς και το αγνοούμε εντελώς.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με υπεύθυνα άτομα…», ανέφερε ο Ράμα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Αλβανία, έχοντας στην κατοχή της τη νέα τουρκική τεχνολογία που πρόσφατα προμηθεύτηκε θα έχει τον πλήρη έλεγχο κάθε σημείου της επικράτειάς της.

Εκτός αυτού, όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο τόσο δύσκολη, όσο και επικίνδυνη για όλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου