Συνάντηση Μπάσα - Soreca μετά τις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος

Συνάντηση Μπάσα - Soreca μετά τις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος

Ο Πρέσβης της ΕΕ Luigi Soreca πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την επανεκλογή Μπάσα στην αρχηγία του Δημοκρατικού.

Από πλευράς του ο Πρέσβης της ΕΕ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η συνομιλία με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε σε δύο κύρια θέματα: την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Επίσης, ο Μπάσα κάλεσε τους Δημοκρατικούς να συνεχίσουν τη μάχη, προειδοποιώντας έτσι για ισχυρή πολιτική δράση τους επόμενους μήνες.

Η Αλβανία περιμένει να λάβει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ημερομηνία διεξαγωγής της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης στα τέλη Ιουνίου. Αυτό θα σηματοδοτούσε την πρακτική έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη στην ΕΕ.

Η παρουσία της ΕΕ και των αξιωματούχων της στην χώρα, ναι μεν εμπνέει ασφάλεια και πρόοδο, ωστόσο η αντιπολίτευση που χαρακτηρίζεται για την φιλοευρωπαϊκή της πολιτική, παραμένει ακόμη αδύναμη να ανταπεξέλθει στον συγκεντρωτικό Ράμα.

Σίγουρα η ισχυροποίησή της, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά στις ολοκληρωτικές τάσεις της κυβέρνησης που συνεχίζει τον υποβιβασμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου