Η Αλβανία εξελέγη μη μόνιμο μέλος του ΟΗΕ

Η Αλβανία εξελέγη μη μόνιμο μέλος του ΟΗΕ

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η υποψηφιότητα της Αλβανίας έλαβε 175 ψήφους από τα 190 μέλη που ψήφισαν συνολικά, ενώ για την εκλογή απαιτούνται τουλάχιστον 117 ψήφοι. 

Η θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα διαρκέσει 2 χρόνια, και εντός αυτής της περιόδου, θα ασκήσει επίσης την προεδρία για έναν ή δύο μήνες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ένα από τα έξι κύρια όργανα των Ηνωμένων Εθνών και στοχεύει στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Επίσης αποτελείται από 15 μέλη, 5 εκ των οποίων - η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες - είναι μόνιμα μέλη, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκλέγονται για διετή θητεία.

Τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας, ωστόσο μπορούν να συνεισφέρουν σε ορισμένα θέματα του Συμβουλίου.

Από την άλλη, αυτή η επιτυχία δημιουργεί αντίθεση σε σχέση με την εσωτερική πραγματικότητα στη χώρα, ειδικά στην καταπάτηση της ειρήνης και των ελευθεριών των μελών της ΕΕΜ και όχι μόνο. 

Ο Μπορέλ υπέρ της ένταξης των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ
Μια συμμαχία για τον Αώο

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη