Συγχαρητήρια Αμερικανού ΥΠΕΞ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αλβανία

Συγχαρητήρια Αμερικανού ΥΠΕΞ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αλβανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken συνεχάρη σήμερα τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της 25ης Απριλίου.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εκτός από την επίδοση των συγχαρητηρίων στον Ράμα, παράλληλα τονίζει πως μέσω αυτών των ειρηνικών εκλογών, η Αλβανία επέδειξε την ετοιμότητά της ώστε να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προς την ΕΕ.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας κατά την τρίτη θητεία σας ως πρωθυπουργός, για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας, για τη δημοκρατία και την άμυνα, καθώς και για τις εμπορικές συναλλαγές και τις επενδύσεις.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Αλβανία καθώς εργάζεται για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, τη βελτίωση της κυβερνητικής λογοδοσίας και την πραγματοποίηση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Μέσα από αυτές τις ειρηνικές εκλογές, η Αλβανία απέδειξε την περαιτέρω ετοιμότητά της να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ.

Η Αλβανία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και σας συγχαίρουμε για την πρόοδό σας.

Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας και εκτιμούμε ιδιαίτερα την Αλβανία για τη φιλοξενία του Defender 21.

Αντιμετωπίζουμε πολλές κρίσεις σε όλο τον κόσμο και είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις ιστορικές προκλήσεις.

Έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να χτίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον με ρίζες στην ελευθερία και την ευημερία για όλους», έγραψε ο Blinken.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου