Στις 9 Ιουνίου η απόφαση του Κοινοβουλίου για τον Μέτα

03/06/21, 23:00
Κατηγορία: Αλβανικός τύπος / Συντάκτης: Reporter

Στις 9 Ιουνίου θα επανεξετάσει από αλβανικό Κοινοβούλιο η έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την απόλυση του Πρόεδρου Ιλίρ Μέτα.

Όπως γίνεται γνωστό η Εξεταστική Επιτροπή για την αποπομπή Μέτα ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση για την καθαίρεσή του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Alket Hyseni είπε ότι ο Πρόεδρος μέσω δημοσίων δηλώσεων, καθώς και της γλώσσας που χρησιμοποιείσαι, αλλά και των ποινικών κατηγοριών για αναφορές του σε εκλογική νοθεία, παραβίασε τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτικής αμεροληψίας.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Μέτα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα, μεροληπτούσε κατά συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης. 

Επίσης η Επιτροπή διαχειρίστηκε όλες τις δηλώσεις, τις δημόσιες εμφανίσεις του, καθώς και τις εκθέσεις των νομικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίες αναφέρουν πως ο Μέτα παραβίασε 16 συνταγματικά άρθρα. 

Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει αυτήν την έκθεση με 94 ψήφους για να αποφασιστεί η οριστική αποπομπή του Αλβανού ΠτΔ.

Στη συνέχεια, εντός 5 ημερών, η απόφαση αυτή αποστέλλεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν θα απολύσει ή όχι τον Πρόεδρο Μέτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: