Τιμωρία των δραστών που βίασαν ανήλικο κορίτσι στην Αλβανία ζητά η Kim

Τιμωρία των δραστών που βίασαν ανήλικο κορίτσι στην Αλβανία ζητά η Kim

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, αντέδρασε μετά το σοβαρό γεγονός που έλαβε χώρα στην περιοχή Ρεσέν του Βορρά της χώρας, όπου ένα 15χρονο κορίτσι βιάστηκε ομαδικά από 5 άτομα.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Κιμ ζήτησε να τιμωρηθούν οι κακοποιοί, ενώ ακόμη ζητά τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών.

Η Πρέσβης ξεχωρίζει δύο σημεία που, σύμφωνα με αυτήν, πρέπει να αναφερθούν στη δικαιοσύνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι την πλήρη ανάρρωση του ανηλίκου.

«Συμμετέχουμε στους ακτιβιστές και σε όλους τους άλλους μιλώντας για την τιμωρία εκείνων που κακοποίησαν σεξουαλικά ένα νεαρό κορίτσι. Ο βιασμός είναι ποινικό αδίκημα και σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό που πρέπει να γίνει στην κορυφή της λίστας είναι: 1) κοινωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας έως ότου το κορίτσι θεραπευτεί πλήρως 2) δικαιοσύνη για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών. «Όχι, αυτό σημαίνει ΟΧΙ», γράφει ο Kim.

Αυτό το σοβαρό γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της κοινωνίας, η οποία ακολούθησε διαμαρτυρίες σε βασικές πόλεις της χώρας.

Η 15χρονη κακοποιήθηκε από 5 άτομα που την εκβίασαν και την απείλησαν ακόμη και με βίντεο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου