Μητέρα που έχασε το παιδί της καταγγέλει Έλληνα γιατρό για εμπορία οργάνων

Μητέρα που έχασε το παιδί της καταγγέλει Έλληνα γιατρό για εμπορία οργάνων

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Αλβανία η τραγική ιστορία ενός υπέρβαρου νεαρού άνδρα, ο οποίος το 2017 είχε απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική των Τιράνων και σε έναν Έλληνα γιατρό που εργάζονταν εκεί, για εγχείρηση στομάχου, με σκοπό του να αδυνατίσει.

Την επέμβαση του 25χρονου νεαρού ανέλαβε ένας Έλληνας γιατρός καθώς και ένας Αλβανός.

Σύμφωνα με την αδερφή του, ο άτυχος νεαρός δεν ξύπνησε ποτέ μετά την επέμβαση, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ωστόσο ο Έλληνας γιατρός έδωσε εντολή να μην μεταφερθεί σε κανένα άλλο νοσοκομείο παρά μόνο στην κλινική του.

Όπως κατήγγειλαν δημόσια, η Άντζελα Μάζι, η μητέρα της και ο δικηγόρος τους, η μεταφορά του Σπαρτάκ στην Ελλάδα δεν ήταν πραγματική, ενώ σκοπός τους ήταν να τον βγάλουν από τη χώρα και να του αφαιρέσουν τα ζωτικά του όργανα στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η οικογένεια του άτυχου νέου περιμένει να δικαιωθεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Αλβανία λειτουργούν πολλά ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές όπου εργάζονται ξένοι γιατροί, αμφιβόλου ασφαλείας.

Στην περίπτωση Μάζι οι υποψίες κινούνται γύρω από την εμπορία ζωτικών οργάνων καθώς στον 25χρονο νεαρό αφαιρέθηκαν τα ζωτικά του όργανα χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου