Ο συνήγορος του Μπερίσα για τη μήνυση Blinken στη Γαλλία

Ο συνήγορος του Μπερίσα για τη μήνυση Blinken στη Γαλλία

Ο Γάλλος συνήγορος υπεράσπισης του Μπερίσα εξήγησε τους λόγους που ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μήνυσε τον Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken στη Γαλλία.

Σε συνέντευξή του σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο δικηγόρος του Μπερίσα δήλωσε πως στη Γαλλία, οποιοσδήποτε μπορεί να ασκήσει αγωγή δυσφήμισης εναντίον του οποιουδήποτε, υπό τον όρο ότι η φερόμενη πράξη δυσφήμισης έλαβε χώρα στη γαλλική επικράτεια.

Η δημοσίευση μιας συκοφαντίας στο διαδίκτυο είναι σαν τη δημοσίευση στη γαλλική επικράτεια. Εάν υπάρχει κάποια ποινή, είναι μόνο σε είδος και αφορά χρηματική αποζημίωση."

Από αυτή τη στιγμή είναι νόμιμο για τον πελάτη μου από την Αλβανία, τον κ. Μπερίσα, να ασκήσει αγωγή στη Γαλλία, καθώς αποδεικνύεται ότι υπέστη επίσης δυσφήμιση στη Γαλλία... Η δική δεν απαιτεί την παρουσία του εναγομένου. Μπορεί να εκδικάζεται ερήμην.

Ενώ ακόμη πρόσθεσε: "Θα έχουμε μια πρώτη επιτυχία όταν η αγωγή εξετάζεται νομικά με την έννοια ότι η γαλλική δικαιοσύνη διορίζει έναν ανακριτή δικαστή ο οποίος θα επανεξετάσει τον φάκελο και στη συνέχεια θα τον παρουσιάσει σε μια δικαστική επιτροπή για εκδίκασει στο επίπεδο του διορθωτικού δικαστηρίου."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου