Δημόσια συμπαράσταση Μέτα στον Σαλί Μπερίσα

konferenca-9-mars

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να κηρύξει τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ως ανεπιθύμητο πρόσωπο, ενώ ακόμη φαίνεται να στηρίζει δημόσια των πρώην πρωθυπουργό.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, ο Μέτα γράφει ότι η απόφαση ελήφθη σε μια στιγμή που η εκλογική διαδικασία στη χώρα δεν έχει ακόμη κλείσει.

«Αυτό το "φυλλάδιο" δεν ζητήθηκε κατά λάθος αυτή τη στιγμή, όταν η εκλογική διαδικασία δεν έχει ακόμη κλείσει επίσημα και όταν τα θεσμικά όργανα, σύμφωνα με τον Εκλογικό Κώδικα, πρέπει να εκφραστούν σχετικά με τις πολυάριθμες καταγγελίες για χειρισμούς και ευρέως καταδικασμένα εκλογικά εγκλήματα που έχουν παραβίασε σοβαρά τα δυτικά πρότυπα μιας εντελώς δωρεάν, έντιμης και δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας».

Ο Μέτα δημοσίευσε το μήνυμα αλληλεγγύης του με τον Μπερίσα, στο οποίο γράφει:

«Οι πιο ειλικρινείς χαιρετισμοί και αλληλεγγύη μου για εσάς, τη Λίλι και την οικογένειά σας μετά από αυτήν την άσχημη, ύπουλη και βρώμικη πράξη, που έχει να κάνει μόνο με την αντι-Αλβανική άσκηση πίεσης και τίποτα άλλο. Εκείνοι που χρηματοδότησαν το Κόμμα του Ντβοράνι για να τον διακηρύξουν ήρωα της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης θα μπορούσαν να κάνουν ανόητα πράγματα και δεν μπορούν πλέον να μας εκπλήσσουν με την απροσεξία τους για σεβασμό του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου