Αγωγή Μπερίσα κατά του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών

Αγωγή Μπερίσα κατά του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δηλώνει αποφασισμένος να αποκαταστήσει, αλλά και να εδραιώσει στη χώρα, την αξιοπρέπειά του, μέσω αγωγής που αποφάσισε να κινήσει εναντίον του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Anthony Blinken.

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, ο Blinken ανακοίνωσε την ανακήρυξη του Μπερίσα και της οικογένειάς του ως «ανεπιθύμητη» επειδή εμπλέκεται στη διαφθορά και υπονομεύει τη δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, αυτή η απόφαση θίγει την αξιοπρέπειά του και γι αυτό αυτό το λόγο απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

"Η αξιοπρέπεια μου είναι πιο σημαντική από όλα αυτά. Η αξιοπρέπεια είναι η ουσία του ανθρώπου. «Προσπάθησα να σώσω όλη μου τη ζωή», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα γιατί αυτές οι κατηγορίες εναντίον του διατυπώνονται 8 χρόνια αφότου άφησε την εξουσία, θεωρώντας τες αβάσιμες.

"Κατά τη γνώμη μου, τα μέλη της οικογένειάς μου, όπως και εγώ, σεβάστηκαν τους νόμους. Έχουν 8 χρόνια κατηγορίες χωρίς καμία δικαστική ενέργεια. Δεν υπάρχουν ποινικές διώξεις επειδή σέβονται το νόμο", δήλωσε ο Μπερίσα.

Ακόμη θυμήθηκε την εποχή που εισήλθε στην πολιτική εμπνευσμένη από τις συνθήκες της χώρας όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι στερήθηκαν την αξιοπρέπεια.

"Εννοώ με αυτό δεν έχω τίποτα άλλο στη γη εκτός από την αξιοπρέπεια. Θα αποκαταστήσω την αξιοπρέπεια μου στη χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου