Στη φυλακή ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας

Στη φυλακή ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας

Με την κατηγορία της απόκρυψης και της ψευδούς δήλωσης περιουσιακών στοιχείων, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας Adriatik Llalla κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Επίσης το Δικαστήριο διέταξε την άμεση δήμευση της 22 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης που διέθετε ο πρώην εισαγγελέας, καθώς και ενός διαμερίσματος στο Δυρράχιο. Ακόμη του στερείται η ανάληψη δημόσιας υπηρεσίας για πέντε χρόνια.

Κάτω από την επιφυλακή των Αμερικανών που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, η δικαστής Daniela Shirka πρόσθεσε ότι τα διαδικαστικά έξοδα της έρευνας και της δίκης πρέπει επίσης να καταβληθούν από τον πρώην γενικό εισαγγελέα. Στο τέλος, για λίγα δευτερόλεπτα ο Llalla παρέμεινε σιωπηλός, όπως έκανε όταν μέσα στην ίδια μέρα παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ένοχος μέσω του δικηγόρου του.

Η υπεράσπιση του Llalla είχε προηγουμένως επιμείνει στο δικαστήριο ότι δεν είχε κρύψει τίποτα εκτός από τα έξοδα της Γερμανίας που είχαν ξεχαστεί να δηλωθούν από ανθρώπινο λάθος. Ωστόσο, το Δικαστήριο διαπίστωσε το αντίθετο.

Ο «ασκός του Αιώλου» φαίνεται πως έχει ανοίξει για τα καλά στην Αλβανία, με το κυβερνών σύστημα να διώκει ποινικά πολλούς ανώτατους (κυρίως πρώην) αξιωματούχους που έχουν άμεση σχέση με τη δικαιοσύνη. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτές οι διώξεις είναι αποκομμένες από την ανώτατη εξουσία που συνεχίζει να συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες στα χέρια της.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου